“Tigar tajer“ najbolji izvoznik

Kompanija „Tigar tajers“ iz Pirota dobila je nagradu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za izvoznika godine.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 07.12.2010.

17:56

Default images

Ta kompanija je na inostranom tržištu prodala 92,6 odsto proizvoda, povećala broj zaposlenih i investirala u proizvodnju.

Za najbolji izvozni proizvod nagrađena je kompanija „Aling-konel“ iz Bačke Palanke za program instalacionih sklopki, priključnica i razvodnih kutija.

Kompanija „Kvadra grafik“ iz Beograda je dobila nagradu SIEPA-e za osvajanje novog tržišta karticama za mobilne operatere.

Nauspešniji izvoznik među malim i srednjim preduzećima je proizvođač nameštaja Kolarević iz Pojata. Ta firma je 90 odsto prozivodnje izvezla u Nemačku, Austriju i Španiju.

Specijalna nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća pripala je kompaniji „Ajs krim faktori“ iz Nove Pazove za izvoz sladoleda u Rusiju i preduzeću FSO Goša iz Simićeva za uspešnu prodaju auto mešalica za beton u SAD, Nemačku, Brazil, Belgiju i Indiju.

SIEPA je prvi put dodelila nagradu za društveno odgovorno poslovanje koju je zaslužila kompanija Amiga iz Kraljeva jer je 830.000 dinara izdvojila za razne humanitarne svrhe i sanaciju posledica zemljotresa u tom gradu angažovanjem mehanizacije i radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: