Šta će biti sa ATP Vojvodina?

Sutra će se znati konačna sudbina Autotransportnog preduzeća Vojvodina, nakon dve godine od kako je otvoren stečaj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

10:49

Default images

Poverioci preduzeća trebalo da se izjasne da li će se postupak nastaviti kao bankrot ili će potraživanja naplatiti realizacijom jednog od dva predložena plana reorganizacije.

Ova odluka je odlagana jer je procena sadašnje vrednosti imovine koja nije u funkciji takva da se ni deset odsto dugova ne bi moglo izmiriti njenom prodajom.

On ipak očekuje da se na sutrašnjem ročištu poverioci izjasne za reorganizacijujer je tu proceduru u svakom trenutku moguće prekinuti i uvesti firmu u bankrot, ali sada su uslovi za prodaju te imovine mnogo lošiji nego što se procenjuje da će biti za godinu dana“. I bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine, Ilija Dević, kaže da sutra ne očekuje odluku o bankrotu.

"Zbog svega što se dešavalo oko ATP Vojvodine, od momenta kada sam realizovao investiciju vrednu oko 30 miliona evra, pa do uvođenja u stečaj, obratio sam se pre nekoliko meseci Agenciji za borbu protiv korupcije", kaže on.

Prema Devićevim rečima, na njihov zahtev, gradonačelnik Novog Sada je odgovorio da je ugovor koji je sklopio sa Gradom još uvek na snazi, kao i Generalni urbanistički plan na osnovu koga su dobili građevinsku dozvolu, a još uvek je validan i zaključak Direkcije za urbanizam, kojim se tvrdi da stara autobuska stanici niti ima upotrebnu dozvolu niti kao objekat može da se legalizuje.

"Zato je tvrdnja gradonačelnika da nova stanica nije u interesu Grada, može da bude samo njegov lični stav, ali mu to ne daje za pravo da ignoriše odluke koje je donela Skupština grada i ugovor koji su potpisali zvanični organi", kaže Dević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: