Na prodaju delovi imovine Ikarbusa

Agencija za privatizaciju objavila je prodaju dela imovine fabrike za proizvodnju autobusa i specijalnih vozila Ikarbus, na javnom nadmetanju 24. decembra .

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

08:44

Default images

Na prodaju se nude upravna zgrada sa portirnicom, zgrada poslovnih usluga, boksovi za optad, dva skladišta i oprema za obavljanje delatnosti na Batajničkom drumu, po početnoj ceni od 700.000 evra.

Kako je ranije najavljeno, imovina Ikarbusa koja nije u direktnoj povezanosti sa osnovnom delatnošću, trebalo bi da se proda, a iz dobijenih sredstava da se finansira osnovni proces proizvodnje autobusa.

Predstavnici Vlade Srbije u septembru ove godine potpisali su sa holandskim proizvođačem autobusa VDL u Beogradu sporazum o zajedničkom ulaganju i saradnji, koji podrazumeva modernizaciju beogradskog Ikarbusa i formiranje zajedničkog preduzeća.

Zajedničko preduzeće u Srbiji, "VDL bas Srbija" trebalo bi da proizvodi 250 autobusa godišnje, od čega 150 gradskih i 100 međugradskih koji će biti isporučivani u Zapadnu Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: