U Jatu se nastavlja "rat uvredama"

Direktor Jat ervejza Srđan Radovanović i predsednik Upravnog odbora te kompanije Saša Vlaisavljević juče su svim silama medijski nasrnuli jedan na drugog.

Srbija

Izvor: Danas

Utorak, 07.12.2010.

00:14

Default images

Direktor i predsednik UO Jata nipodaštavali su rezultate „protivnika“, a u slučaju Radovanovića, čak i ismevali onog drugog optužujući ga za korupciju.

Medijski okršaj dvojice kadrova Demokratske stranke počeo je Vlaisavljevićevom izjamom da iz profesionalnih razloga ne može da podrži dosadašnji rad generalnog direktora Jata, o čemu je obavestio Vladu Srbije.

Za sve koji prate situaciju u Jatu to je bio jasan signal da je dugo očekivana Radovanovićeva smena izgleda konačno stigla na dnevni red što je i sam Vlaisavljević nagovestio u intervjuu, a salva kritika koje je ovaj funkcioner uputio svom „kolegi“ u nastavku teksta mnogima liči i na isticanje sopstvene kandidature za tu funkciju iako je taj posao radio upravo pre Radovanovića.

Radovanović je u petak za sve loše u kompaniji okrivio sva prethodna rukovodstva Jata, što je očigledno isprovociralo „prvog na listi“ Sašu Vlaisavljevića, koji je optužio Radovanovića da je slagao Upravni odbor o tome da direktori koje je imenovao imaju diplome fakulteta, iako su samo završili srednju školu.

On je dodao i da mu Radovanovićeve poslovne ideje poput „prodaje aviokarata po ulicama ili u poštama ili besplatan taksi za sve putnike“ nisu bliske i da su mu „prilično nerazumljive“.

U žestokoj reakciji na ove tvrdnje, Radovanović je Vlaisavljevićeve izjave nazvao „potpunim izmišljotinama i malicioznim izvrtanjem istine“, da bi zatim konstatovao da je na taj način „konačno rasvetljeno ko je bio neimenovani izvor iz Jata“ koji je „mesecima blatio reputaciju“ Jata.

Radovanović je optužio svog prethodnika i da nije praktikovao nikakvo finansijsko izveštavanje tokom godine, da je godišnje izveštaje pravio na osnovu procena te da po primopredaji dužnosti nije umeo „ni stručno ni laički“ da mu navede nijedan od bilansa za prethodnu godinu, dok je „polugodišnji bilans bio potpuno izmišljen“.

Kadrovi DS-a nehumani prema radnicima

Povodom ovakve javne rasprave funkcionera nacionalnog avioprevoznika, predsednik Jatovog sindikata Nezavisnost Milan Mijailović kaže da Radovanović treba da „polaže račune“ Upravnom odboru koji ga je postavio na tu funkciju dodavši da se direktor Jata ponaša na „bedan i nehuman način prema zaposlenima“.

"Ali, nije Radovanović odgovoran za sve. Još od kada je Demokratska stranka preuzela Jat, odnosno u periodu u kojem su direktori bili ne samo Radovanović, nego i Vlaisavljević, Nebojša Starčević pa čak i Aleksandar Milutinović, kompaniji ide loše. Njihovi kadrovi su se ponašali totalno nehumano prema radnicima. To su politički kadrovi, koji ničim nisu doprineli kompaniji", naglašava on.

Mijailović dodaje da je "Upravni odbor dao široka ovlašćenja direktoru, ali on ništa nije uradio. Problem u Jatu je u tome što se direktori menjaju, ali niko ne snosi odgovornost za to što je kompaniju doveo u još veću dubiozu od one u kojoj je bila pre njega. Neko mora da snosi odgovornost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: