Teniserima 180.000 evra i penzija

Vlada Srbije nagradiće tenisere sa 180.000 evra za osvajanje Dejvis kupa, a ne 450.000 kako je rekla ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

Srbija

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 06.12.2010.

11:59

Default images

Nagradu će podeliti selektor Bogdan Obradović i teniseri – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Ministarka omladine i sporta ranije u toku jučerašnjeg dana najavila je da će teniserima biti dodeljene nagrade od 450 hiljada evra, međutim ministarstvo je kasnije izdalo saopštenje u kome se navodi da je ta suma manja.

Teniseri i stručni štab dobiće, dakle, 180.000 evra nagrade. Oni su osvajanjem Dejvis kupa dobili i državno priznanje, odnosno popularnu "sportsku penziju".

Igrači će posle svoje 40. godine života dobijati mesečno nadoknadu u iznosu od tri prosečne plate u Srbiji. Njihov trijumf u Dejvis kupu izjednačen sa nivoom koji ima osvajanje svetskog prvenstva u drugim sportovima. Iz budžeta je izdvojeno i 16,5 miliona dinara Teniskom savezu Srbije, za organizaciju finala Dejvis kupa, rekla je Snežana Samardžić Marković.

To što je ministarka juče pogrešila za 270.000 evra, nije međutim bio jedini problem u njenom nastupu. Ona je o nagradi teniserima koju dodeljuje država iz budžeta, njihovom uspehu, sjajnoj organizaciji finala Dejvis kupa i atmosferi u Areni govorila na stranačkoj konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je potpredsednik.

"Mi imamo običaj da ističemo negativne stvari. A sada je i u našim i u svetskim medijima pobedila civilizovana Srbija. Privilegija mi je što sam ministarka kada se stvara ovakva istorija u sportu", rekla je ministarka i dodala da za srpski tenis „dolaze bolji dani, jer su ispunjeni skoro svi preduslovi za izgradnju Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: