Vlaisavljević: Srednjoškolci u Jatu

Saša Vlaisavljević, predsednik UO ”Jat ervejza”, kaže da iz profesionalnih razloga ne može da podrži dosadašnji rad generalnog direktora Srđana Radovanovića.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2010.

00:07

Default images

Vlaisavljavić objašnjava da je Upravni odbor u nekoliko navrata tražio, kako periodične finansijske izveštaje o stanju u kompaniji, tako i izveštaje o svim sprovedenim tenderima i javnim nabavkama i dodaje da ih "nažalost, još očekuje".

"Isto tako, istina je da su u proteklih 17 meseci sve tačke koje je delegirao generalni direktor na UO usvojene izuzev jedne koju nije imao ko da obrazloži i odbrani. Postavljani su čak i direktori, koji se nalaze na ključnim pozicijama u kompaniji, a koji imaju samo srednje obrazovanje iako je Upravnom odboru prezentovano drugačije", navodi on. Predsednik UO Jata kaže da lično nema nikakav problem kako sa generalnim direktorom ni sa njegovim timom.

"Profesionalno, kao čovek koji je celi radni vek proveo u Jatu i prošao sve poslove od ček-in šaltera pa do mesta generalnog direktora, moram da priznam da mi ideje koje plasira Radovanović, kao, na primer, prodaja aviokarata po ulicama ili u poštama ili besplatan taksi za sve putnike, nisu bliske i priznaću prilično nerazumljive, jer nisu do sada poznate u svetu aviobiznisa", napominje on.

On smatra i da su “Jat tehnika” i “Jat ketering” respektabilan i prirodan partner Jata, a ne neke druge kompanije iz inostranstva kao “Lufthansa tehnik”.

"Isto tako, ne podržavam smanjenje godišnjih odmora zaposlenima, ukidanje prava na solidarnu pomoć, isplatu zarada bez kontrole i usvojenih kriterijuma, uvođenje tajnosti zarada i u suštini narušavanje teško stečenog ugleda preduzeća. To su suštinske i, rekao bih, nepremostive profesionalne razlike između nas", kaže Vlaisavljević.

Vlaisavljević smatra da "nije dobro za nacionalnu aviokompaniju da se gotovo svakodnevno u medijima objavljuju razna saopštenja ili poluinformacije sa, u pravilu, negativnim konotacijama".

“Jatu danas treba stabilnost i prioritetno finansijska konsolidacija, koja se u ovakvim uslovima ne može realizovati. Kao predsednik UO Jata, kao i do sada, neću davati bilo kakve izjave za javnost, jer verujem da je to u interesu naše aviokompanije", kaže on.

Predsednik Upravnog odbora nacionalne aviokompanije kaže daće se to telo sastati najverovatnije ove nedelje, ali da tačan datum sednice i dnevni red zavise od konsultacija sa Vladom Srbije. To znači da od vlasnika “Jat ervejza” zavisi da li će se raspravljati o smeni generalnog direktora Srđana Radovanovića ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: