Šutanovac: Vojnici prvi do posla

Svi koji budu dobrovoljno služili vojsku tri meseca imaće prednost prilikom zapošljavanja u državnim organima, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.12.2010.

15:03

Default images

Šutanovac kaže i da će se naći način da im se za to vreme provedeno u vojsci plati staž.

"Svakako da oni koji prođu vojni rok i tako se oduže državi treba da imaju prednosti u zapošljavanju u državnim organima, u policiji, vojsci, Ministarstvu pravde za sudske stražare i verujem da ćemo imati takvu jasnu odluku. Oni teba da imaju određene beneficije i prednosti", kazao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, razmatra se mogućnost dobijanja sertifikata za rukovanje oružjem, upravljanje avionim, i druge mogućnosti koje će doborovoljci imati posle odsluženja vojnog roka.

"Verujem da ćemo naći mogućnosti da uplatimo i radni staž za tri meseca, da to ne bude ni na koji način gubljenje vremena", kazao je Šutanovac.

Ministar odbrane je kazao da odluka o ukidanju obaveze služenja vojnog roka u sklopu sa viznom liberalizacijom omogućava državljanima Srbije u inostranstvu koji su izbegavali služenje vojnog roka da slobodno dođu u Srbiju.

Kadrovska mapa, prema rečima Šutanovca, omogućava 36.000 profesionalnih vojnika, 2.000 vojnika na obuci i sastav vojne akademije i vojnih ustanova što je oko 28.000 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: