Poreska uprava naplatila 5 mlrd. €

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević kaže da su za prvih jedanaest meseci naplaćene 502 milijarde dinara javnih prihoda, što je 99,7 odsto plana.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.12.2010.

09:25

Default images

Radosavljević je kazao da je u novembru plan naplate javnih prihoda, koji uključuju poreze i doprinose, premašen za 11 odsto.

On je dodao da očekuje da će do kraja godine biti premašen plan predviđen za ovu godinu od 503 milijarde dinara.

Radosavljević je ukazao da ukupan plan naplate za ovu godinu predviđa 503 milijarde dinara i rekao kako očekuje da će on biti ostvaren do kraja godine

Direktor Poreske uprave je podsetio da je prethodna godina, što se tiče naplate javnih prihoda, bila jako dobra, jer je plan premašen za 50 miliona evra.

"To je sve garancija da Poreska uprava jako dobro obavlja svoj deo posla", rekao je Radosavljević i dodao da poreski obveznici u Upravi sve više vide partnera sa kojim uopstavlja čvršće veze.

Radosavljević je naveo da poreski obveznici preko kontakt centra, sajta, filijala i ekspozitura na terenu, mogu u svakom trenutku da dobiju informacije i odgovore na sva pitanja koja se tiču njihovog poslovanja i obaveza koje imaju prema Poreskoj upravi.

On je kazao i da će 2011. biti godina elektronskih komunikacija jer da će građani moći da iz svog stana, elektronskim putem popune prijavu i izvrše uplatu. Na taj način će, prema rečima Radosavljevića, godišnje biti ušteđeno 600 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: