Đelić: Ne smemo da kukamo

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da je Srbija u prvih devet meseci imala 715 miliona evra stranih investicija, što, kako je naveo, „nije loše“.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

00:11

Default images

Đelić je na Forumu srpske aocijacije menadžera rekao da će Srbija sledeće godine ako proda Telekom imati tri do četiri milijarde evra stranih investicija.

On je ponovio da novac od prodaje Telekoma ne treba koristiti za isplaćivanje plata i penzija već za razvoj putne infrastrukture i vraćanje "skupih dugova države".

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Đelić je rekao da se "Srbija suočava s nelikvidnošću", ali je istakao da "moramo da se borimo" i da "ne smemo da kukamo".

Inflacija će ove godine biti blizu deset odsto, a rast bruto društvenog proizvoda neće "dovesti do značajnijeg pada nezaposlenosti", rekao je on. Trenutna nezaposlenost u Srbiji je oko 20 odsto.

Đelić je rekao da Srbija mora da završi proces restitucije kako bi se konačno postigla imovinska stabilnost. On je najavio da će naredne godine biti donet zakon o javnoj svojini kojim će biti vraćena imovina pokrajinama i lokalnim samoupravama.

Vlada će naredne godine ograničiti visine lokalnih taksi kako bi se povećala konkurentnost za ulaganje u lokalnim samoupravama, rekao je ministar za nauku i tehnološki razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: