Belgijski Delez kupuje Maksi?

Predstavnici belgijske kompanije "Delez" za dva ili tri meseca završiće pregovore o preuzimanju akcija u Delta Maksiju, kaže ministar Slobodan Milosavljević.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2010.

11:06

Default images

On je gostujući u Kažiprstu B92 rekao da su ga predstavnici belgijskog trgovinskog lanca posetili pre nekoliko nedelja i obavestili o toj nameri.

"Mene su posetili predstavnici kompanij "Delez" pre dve do tri nedelje i rekli su mi da imaju interesovanja i da razgovaraju o preuzimanju jednog dela akcija vlasništva nad Delta Maksijem", kaže Milosavljević.

"Ono što ja znam da bi u vrlo skorom vremenskom periodu verovatno u naredna dva do tri meseca taj dogovor morao da bude napravljen", neveo je ministar.

On je ocenio i Srbija nije dovoljno atraktivna za dolazak velikih trgovinskih lanaca zbog niske kupovne moći, veličine tržišta i zbog postojanja jakih igrača na tržištu.

"Mi se borimo da svi dođu kod nas ali očigledno da se to ne dešava", objasnio je Milosavljević. Prema njegovim rečima izostanak dolaska Karfura i Oršana koji je sam najavljivao posledica je najava da će Ikaea doći, ali je i dolazak te kompanije pod znakom pitanja zbog uslova koje ta kompanija postavlja Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: