Kasni zamena operatera uz isti broj

Uvođenje mogućnosti promene operatera uz zadržavanje broja telefona kasnitće mesec-dva, kaže ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 17.11.2010.

11:53

Default images

Kasni se zbog toga što je Republička agencija za elektronske komunikacije imala problema sa javnom nabavkom opreme za prenosivost brojeva jer su ponuđači uložili žalbu.

"RATEL je pokrenuo novi postupak i zbog toga će proces kasniti, ali govorimo o nedeljama, a ne godinama", istakla je Matić.

"Prenos brojeva mora da bude dostupan jer je to predviđeno strategijom koju je usvojila Vlada Srbije i ta mogućnost će biti ponuđena građanima Srbije", istakla je ministarka na skupu o integraciji Srbije u globalne ekonomske tokove.

Usluga prenosivosti brojeva mora biti dostupna zato što je to predvidjeno Strategijom koju je usvojila Vlada, kao i Pravilnikom koji je doneo RATEL, rekla je ona i izrazila razočarenje što ta usluga neće biti dostupna gradjanima od 1. januara 2011. godine, kako je ranije najavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: