Fič: Bolji dugoročni rejting Srbije

Agencija za kreditni rejting Fič popravila je rejting Srbije iz negativnog u stabilni u delu koji se odnosi na prognozu za dugoročni kreditni rejting.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.11.2010.

13:24

Default images

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da to znači da je Srbija uspostavila stabilne finansijske i tržišne trendove i da se očekuje da takav trend bude nastavljen.

Srbija je tako, kako se ističe, vratila prognozu (outlook) stabilni posle decembra 2008. godine, čime su stvoreni uslovi da država ima niže troškove zaduživanja.

Navodi se da je u izveštaju Fiča posebne pomenuto da je Vlada Srbije uspostavila temelje za manji budžetski deficit u narednim godinama i da nova fiskalna pravila imaju za cilj da do 2015. godine deficit smanje na jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa ovogodišnjih 4,8 procenata.

"Analitičari agencije očekuju da ovogodišnji rast BDP-a u Srbiji bude 1,5 odsto, dok je za sledeću godinu prognoziran rast od tri procenta", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: