Dačić: Policajci državni službenici

Posle višečasovnih pregovora sa ministrom policije Ivicom Dačićem, Udruženi sindikati policije zamrzli su štrajk koji je bio najavljen za petak.

Srbija

Izvor: B92, Politika

Petak, 12.11.2010.

00:05

Default images

Dačić je posle pregovora kazao da je opredeljenje da se prilikom razmatranja i usvajanja budžeta za sledeću godinu vodi računa o tome da policijski službenici, odnosno pripadnici MUP-a, budu izjednačeni u svom položaju u odnosu na druge državne službenike.

Velimir Barbulov iz sindikata policije kaže za B92 da je dogovoreno da svakom radniku MUP-a bude isplaćeno po 10.000 dinara pomoći za novembar i decembar.

"Dogovoreno je da se kao pomoć za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u ministarstvu dodeli jednokratna novčana pomoć za novembar i decembar, koja će biti isplaćena u toku dva poslednja meseca“, kaže on.

"Od 1. januara sledeće godine počeće da se primenjuje zakjon o policiji kojim se omogućuje pravo na isplate uvećane zarade od 30 do 50 odsto u odnosu na druge zaposlene u ostalim državnim organima zbog otežanih uslova rada, dodaje Barbulov.

Lideri policijskih sindikata okupljeni oko Nezavisnog sindikata tražili su ovećanje plata za 40 odsto, izmene zakona o policiji i popravljanje statusa policajaca. Njihov zahtev je i redovna isplata dnevnica, plaćanje rada za praznike i tokom vikenda, kao i zamena dotrajale opreme.

Kako saznaje Politika, sindikalcima je predočeno da je posle dve godine završen tender za nabavku novih uniformi i da će nove uniforme dobiti do kraja godine. Završen je i konkurs za nabavku novih čizama. Nabavka ove oprema je jedan od mnogih razloga za štrajk. Sindikalcima je predočen i plan rukovodstva MUP-a da se od Vlade Srbije zatraži rebalans budžeta kako bi im se povećale plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: