Cvetković: Dovoljno novca Kraljevu

Premijer Mirko Cvetković kaže da će vlada Srbije obezbediti pomoć od milijardu dinara za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 10.11.2010.

17:31

Default images

Cvetković je negirao tvrdnje da je vlada izdvojila malo novca za Kraljevo i dodao da su u prvom trenutku obezbeđena nužna sredstva.

"Nije tačno da je malo sredstava izdvojeno za Kraljevo. Pravog dana sam otišao u kraljevo i spomenuo sredstva koja su u roku od 24 sata bila uplaćena", rekao je Cvetković.

Šef Delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer rekao je da Evropska unija izražava solidarnost sa stradalima u Kraljevu. On je rekao da pre nego što se vidi na koji način može da se pomogne ugroženom području, EU treba da uradi procenu situacije.

"Moramo da napravimo procenu situacije i, kada to budemo uradili, sledeće nedelju ću pozvati sve ambasadore kako bi videli na koji način može da se pomogne ugroženom području i ljudima u tom gradu", rekao je Dežer.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović rekao je na sednici gradskog parlamenta da je u Kraljevu od 6.205 pregledanih objekata neupotrebljivo 1.094.

"Svi zajedno u Kraljevu smo se našli na rešavanju problema koje nam je doneo zemljotres i svi zajedno smo bili ujedinjeni na ovom poslu. Svi su se našli kao podrška i pomoć u nepogodi koja nas je zadesila", rekao je Simović.

U zemljotresu koji je prošle sedmice pogodio Kraljevo, poginulo je dvoje ljudi, a više desetina je povređeno. Oštećeno je i oko 4.000 objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: