Milion evra za Kraljevo iz NIP-a

Beograd -- Iz interventnih sredstava Ministarstva za NIP biće izdvojeno oko 100 miliona dinara za sanaciju oštećenih objekata u zemljotresu koji je pogodio Kraljevo.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Prvo će biti obnovljen zdavstveni centar u Kraljevu, pa ostali objekti javne infrastrukture, kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja, ambulante i drugo", rekla je ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović.

Ona je najavila da će već sledeće sedmice, po ubrzanoj proceduri javne nabavke, biti izabran projektant za izradu projektne dokumentacije koja bi trebalo da bude gotova do kraja godine, a da će ti projekti biti realizovani u 2011. godini.

Vlada Srbije izdvojila je pet miliona dinara za pomoć Kraljevu, a isti iznos je uputio i Grad Beograd. Više lokalnih samouprava je takođe izdvojilo novac, kao i grad Baljaluka koji će u Kraljevo poslati 25.000 evra.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Dinar dostiže novi maksimum

Beograd -- Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 122,7429 dinar za jedan evro.

Srbija ponedeljak 29.05. 17:28 Komentara: 4
strana 1 od 8758 idi na stranu