Ipak se ne prodaje Merkur Beograd

Direktor preduzeća "Merkur Internešnal Beograd" Bojan Pongrac demantovao je danas da će doći do prodaje tog preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.11.2010.

14:04

Default images

On dodaje i da informacije, koje su objavljene u članku B92, a koje se odnose na to da bi 2012. godine slovenački Merkur trebalo da proda i "Merkur Internešnal Beograd", proističu iz, prema njegovim rečima, "poglavlja koje opisuje predviđene postupke u slučaju stečaja".

Pongrac navodi da plan finansijskog prestruktuiranja, koji je potvrden od strane suda u Kranju, prema svim merama zakona, koje obuhvata prisilno poravnanje, detaljno opisuje i „alternativni scenario, koji bi se dogodio ukoliko bi se umesto prisilnog poravnanja odlučili za stečaj“.

„To u Merkuru ne predviđamo. Ipak, kao što je već rečeno, te postupke moramo zbog zakona da predstavimo u planu finansijskog prestruktuiranja“, kaže on.

Pongrac dodaje da je „Merkur po zaključku suda od 3. 11. 2010. u postupku prisilnog poravnanja, a ne u stečaju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: