Država dužna za komunalije 2 mil. €

Država Srbija je najveći dužnik državnim preduzećima. Naime, dugovanja prema šest državnih preduzeća dostigla su cifru od čak 210.636.071,07 dinara.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 05.11.2010.

00:07

Default images

Ovde spadaju minusi Vlade, Predsedništva, Skupštine Srbije, ministarstava, Ustavnog suda... Neplaćeni su cehovi za struju, grejanje, vodu, telefone, pa čak i đubretare

Ubedljivo se najviše duguje Elektrodistribuciji Beograd - 80 miliona dinara. Slede Beogradske elektrane sa 57 miliona dinara, pa Beogradski vodovod i kanalizacija sa gotovo 26 miliona dinara.

Dug Telekomu Srbija iznosi oko 20 miliona dinara i JP PTT saobraćaj Srbije - 10,4 miliona dinara. Državni organi duguju čak i đubretarima! Dug prema Gradskoj čistoći narastao je na skoro 20 miliona dinara. Vlada Srbije duguje čak i sopstvenoj avio-službi skoro pola miliona evra, a dug je napravljen u poslednjih nekoliko meseci, jer nisu plaćani troškovi prilikom službenih putovanja visokih državnih funkcionera.

"Sva dugovanja su iz 2010. godine i do njih je došlo zbog smanjenja priliva u budžetu Republike. Vlada intenzivno razmatra mogućnost izmirenja navedenih dugova u optimalnom roku", navode u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa.

Međutim, ovo ni izbliza nisu sva dugovanja, jer mnoge obaveze izmiruju direktno ministarstva, a ne Uprava. Takođe, nisu uključeni izdaci, na primer, za gradsko građevinsko zemljište. Samo Skupština na ime takse za korišćenje građevinskog zemljišta duguje gradu Beogradu u poslednje četiri godine 52 miliona dinara!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: