Dačić:Iz rebalansa pare za policiju

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da iz rebalansa budžeta treba da se izdvoje sredstva za popravljanje materijalnog položaja pripadnika policije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

17:58

Default images

Dačić kaže da među strankama vladajuće koalicije postoji saglasnost da se ta sredstva izdvoje iz rebalansa budžeta, koji treba da bude usvojen do kraja godine.

On je istakao da status policije nije adekvatno vrednovan u društvu, kao i da se svake godine u budžetu smanjuje procenat sredstava koja se izdvajaju za plate, obuku i opremu.

Govoreći o najavljenom štrajku sindikata policije, Dačić je kazao da su u toku pregovori s predstavnicima reprezentativnih sindikata o regulisanju nekih prava koja imaju drugi radnici, ali ne i pripadnici policije.

Ukoliko se postine sporazum, dogovreno će biti upisano u poseban koektivni ugovor, naveo je ministar policije i izrazio nadu da neće biti razloga za štrajk, istakavši da štrajk ne može da doprinese rešavanju problema koliko mogu razgovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: