Alpina gradi Pirot-Dimitrovgrad

Austrijska Alpina dobila je posao izgradnje autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada, vredan 30 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

14:51

Default images

Predstavnici preduzeća ''Koridor 10'' i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor o izgradnji tog dela Koridora 10 sa Alpinom, koja je bila najpovoljniji ponuđač.

Ugovoreni su radovi za trasu dugačku 15,7 kilometara, koju čine deonice Pirot (istok) - Sukovo sa rokom za izgradnju od 18 meseci i Sukovo - Dimitrovgrad sa mostom i tunelima, čiji je rok za izgradnju, takođe, 18 meseci, saopšteno je iz "Koridora 10".

Vrednost ugovorenih radova je oko 30 miliona evra.

Predviđeno je da EBRD finansira i izgradnju deonice od Crvene reke do Čiflika, pa će ukupna vrednost radova na izgradnji autoputa koje finansira EBRD iznositi oko 150 miliona evra.

Postupak izbora najbovoljnijeg ponuđača za deonicu od Pirota (istok) do Dimitrovgrada je sproveden u skladu sa procedurom ICB (international competitive bilding) i procedurama navedenim u vodiču Svetske Banke (Guidelines: Procurement under IBRD Loans and IDA Credits).

Do isteka roka za podnošenje ponuda 30. jula ove godine stiglo je 19 ponuda, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: