Ničićev telefonski račun milion RSD

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na mobilnom telefonou napravio račun od milion dinara, a taj iznos platiće Gradska uprava.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 03.11.2010.

09:30

Default images

Telekom Srbija, naime podneo je tužbu Trgovinskom sudu u Zaječaru tražeći od Gradske uprave naplatu dva neplaćena računa mobilnih telefona zaposlenih u opštini.

Prvi račun je za avgust 2009. godine i iznosi 1,7 miliona dinara, a drugi je za avgust ove godine i iznosi 450.000 dinara.

U Gradskoj upravi ima oko 100 umreženih mobilnih telefona, što znači da je njihov međusobni razgovor besplatan. Računi zaposlenih u opštini plaćaju se iz budžeta, ali nismo uspeli da saznamo kolika su sredstva predviđena za tu namenu, jer se predsednik Skupštine grada Ivan Joković juče i prekjuče nije javljao na telefon.

Gradonačelnik Zaječara, za koga nezvanično saznajemo da mu je račun za mobilni avgusta prošle godine bio oko milion dinara jer je tada bio u inostranstvu na letovanju i maksimalno koristio GPRS, potvrdio je da je podneta tužba.

"Tačno je da nas je „Telekom” tužio za prošlogodišnji dug za avgust od 2,1 milion dinara za mobilnu telefoniju. Međutim, uopšte nije reč ni o kakvim razgovorima, već je toliki iznos zbog korišćenja računarskog modema", izjavio je Ničić.
Međutim, poznavaoci prilika na tržištu interneta i telefonije tvrde drugačije.

"U proseku, jedan sat interneta preko računarskog modema košta isto kao jedan sat telefonskog razgovora (sa fiksnog telefona) na nivou lokala. Kod takozvanih postpejd dajalap provajdera najskuplje korišćenje interneta košta 0,8 dinara po minutu. Apstraktna je pomisao da se milionski račun može napraviti preko modema. Recimo, ukoliko tokom jednog meseca neprekidno radi internet po najskupljoj tarifi, to iznosi oko 35.000 dinara", kažu izvori „Blica”.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić samouvereno navodi kako lokalna samouprava sve račune „Telekomu” plaća na vreme, i dodaje da od njihove tužbe nema ništa.

"Telekom” je jednostavno zakasnio sa ovom tužbom. Opštinski pravobranilac je uložio prigovor zbog zastarelosti, što je sud prihvatio i oslobodio nas svake odgovornosti", kaže Ničić.

Prema ovim podacima, opštinari i gradonačelnik su oštetili „Telekom” za dva miliona dinara, ali zakonski neće snositi posledice.

"Što se tiče ovogodišnjeg duga od 450.000 dinara, mi takvu tužbu nismo dobili. Nekome je u interesu da fabrikuje nameštene afere protiv mene i mojih saradnika. Sad nas kritikuju što smo u poslednja dva meseca isplatili skoro četiri miliona sugrađanima koje su ujedali psi lutalice. A ti koji nas okrivljuju optužuju nas da mučimo životinje i surovo ih ubijamo jer, navodno, radnici šinterske službe hvataju pse i mačke lutalice", kaže Ničić.

On ne negira da je stotinak radnika napravilo za dva meseca račun veći od dva miliona dinara, niti navodi da će se išta preduzeti da računi koji se plaćaju iz budžeta budu manji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: