Šutanovac u Libiji zbog 500 mil. $?

Ministar odbrane Dragan Šutanovac boravio je u ponedeljak u iznenadnoj poseti Libiji gde je razgovarao o nastavku i unapređenju vojno-ekonomske saradnje.

Srbija

Izvor: Press

Sreda, 03.11.2010.

00:06

Default images

Prema saznanjima lista Pres, Libija je hitno zakazala ovaj sastanak kako bi se postigao dogovor u vezi s poslovima vrednim oko pola milijarde dolara.

Glavne teme razgovora su bile izgradnja vojne bolnice pošto Libija želi da ima medicinsku ustanovu poput srpske VMA, što će biti dobar posao za srpske firme, prenosi taj list saznanja iz Ministarstva odbrane.

Pres dodaje da su teme bile i vojno školstvo i zdravstvo jer je Libija zainteresovana da medicinske stručnjake obrazuje u Srbiji. Prema tvrdnjama izvora iz ministarstva dogovoreno je da krene realizacija sporazuma o školovanju libijskih kadeta u Srbiji.

"Napravljen je plan da u narednom periodu ukupno 850 Libijaca dođe u Srbiju na školovanje u oblasti vojske i medicine. U tu vrstu obrazovanja Libija će uložiti oko 100 miliona dolara, a nama će biti čast da postanemo izvoznici znanja, kao i promoteri srpskog jezika, kulture i obrazovanja", dodaju u Ministarstvu odbrane.

Ovo je druga poseta ministra Dragana Šutanovca Libiji u poslednjih šest meseci i definitivna potvrda povratka srpskih firmi na bogato libijsko tržište

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: