“Dobro je što se prodaje Telekom”

Generalni direktor Telenora Ćel-Morten Jonsen ocenio je da je dobro što se Telekom privatizuje i što će Telenor imati još jednog `igrača`, bez obzira ko to bio.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2010.

13:50

Default images

On je ocenio da ta privatizacija predstavlja i priliku za Telenor da uz pomoć konkurencije, jača svoje usluge ali i da je dobra za čitav javni sektor Srbije.

On je ukazao da je važno i to da vlasništvo i regulativna tela ne budu na jednom mestu u jednoj kompaniji ukazujući da bi vlasništvo moralo da bude odvojeno od države.

"Vreme za prodaju je pravo, ako vlasnik donese odluku da je vreme pravo", poručio je Jonsen.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić ponovio je stav Vlade Srbije da je pravi trenutak za prodaju Telekoma Srbije i da će njegova prodaja omogućiti veću konkurentnost na tržištu telekomunikacija, a građanima priliku da dobiju besplatne akcije kojima će trgovati.

Na pitanje šta će Srbija dobiti privatizacijom Telekoma, postavljenom u okviru diskusije na Ekonomskom samitu u Beogradu, Ćirić je odgovorio da su očekivanja da će se pronaći dobar strateški partner nacionalnoj kompaniji koji će obezbediti njen stabilni rast u narednom periodu.

On je naglasio da je za prodaju Telekoma bitan politički konsenzus i ocenio da je dobra orijentacija države da novac od Telekoma usmeri u kapitalne investicije.

Ćirić je ukazao i da je dobro to što će se paralelno sa privatizacijom te firme deliti besplatne akcije građanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: