Boreli: Hrvati otimaju prodavnice

Mirko Vujanović, generalni direktor fabrike obuće Boreli, kaže da hrvatski Borovo iz Vukovara nastavlja da nasilno otima prodavnice širom Srbije.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 26.10.2010.

00:08

Default images

On dodaje da je tako između 9. i 10. oktobra protivzakonito otuđena prodavnica u Kragujevcu. Vrednost odnete robe procenjena je na 12,5 miliona, a lokala na 2,5 miliona dinara

Vujanović dodaje da je, iako ne postoji nijedna pravosnažna sudska ni izvršna presuda, Živadin Vukoičić, direktor Floride iz Kragujevca, kupio lokal od Borova po ceni tri puta nižoj od procenjene.

Vujanović je kazao da je samo šest dana kasnije šezdesetak ljudi bukvalno upalo u dva lokala u Nišu sa namerom da ih otme, ali zahvaljujući radnicima i policiji, pokušaj je osujećen.

Do sada je nasilno (bez sudskog rešenja) oteto 1.500 kvadratnih metara poslovnog prostora na najboljim lokacijama širom Srbije, čija je procenjena vrednost oko četiri miliona evra.

"Kako je moguće da advokat Boško Ristić, inače narodni poslanik u Skupštini Srbije, koga je ovlastilo Borovo, rasprodaje imovinu Srbije, a da pri tom niko na to ne reaguje", ogorčeno pita Stipan Ezgeta, predsednik Samostalnog sindikata u Boreliju.

Sindikat i poslovodstvo, u još društvenom preduzeću, od Vlade Srbije, Ministrastva ekonomije i regionalnog razvoja i pravosudnih organa više su puta tražili da zaštite društvenu imovinu i tako omoguće da 700 radnika ostvaruje egzistenciju. Međutim, kako kažu u Boreliju, do sada niko nije reagovao, pa su u ponedeljak uputili pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, od koga traže da im pomogne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: