Alpi jeftiniji od Kopaonika

Ako je suditi po cenama, skijanje će i ove sezone biti isplativije u nekom od svetskih ski-centara nego u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2010.

10:27

Default images

Primera radi, za sedam dana u četvorokrevetnom apartmanu u „Jat apartmanima“ na Kopaoniku polovinom decembra treba izdvojiti 392 evra, dok najam apartmana za četiri osobe u Val Torensu u Francuskoj u istom terminu košta 230 evra.

Za razliku od hrvatskih kolega koji su aranžmane za predstojeću skijašku sezonu već rasprodali, većina domaćih turističkih agencija još prikuplja ponude.

Tako u agencijama „Kon Tiki“ i „Argus turs“ zasad nude samo Kopaonik, dok će im ostale destinacije biti u ponudi početkom novembra. U „Big Bluu“ pripremaju cene za Jahorinu, Francusku, Italiju i Austriju, koje će, kažu, izbaciti početkom sledeće nedelje. „Džoli“ u ponudi zasad ima Kopaonik, Cerkno u Sloveniji i Val Torens u Francuskoj, dok „Ponte“ trenutno nudi aranžmane za Austriju, Bugarsku i Srbiju. Najam apartmana za dve do četiri osobe u „Izoli“ u Austriji u terminu od 11. do 18. decembra preko „Pontea“ košta 288 evra.

“Cene ski-pasova za ovo skijalište još nisu poznate, a putnicima koji na zimovanje ne idu sopstvenim prevozom nudimo prevoz mini-busevima. Povratna karta košta 120 evra po osobi”, kažu u „Ponteu“ i dodaju da su im od bugarskih skijališta u ponudi Bansko i Borovec, sa prvim polascima od 26. decembra.

Za razliku od njih, „Travel haus“ nudi Austriju, Italiju, Francusku, Švajcarsku, Češku, Bugarsku, Slovačka, Sloveniju, Nemačku, Poljsku, ali i skijališta u SAD i Kanadi.

“Naši klijenti su uveliko počeli da rezervišu skijanje, naročito koristeći popuste za rane rezervacije do 31. oktobra. Popusti su izraženi ili u procentima ili kroz sistem uštede u smislu platite šest, a boravite sedam dana”, kaže Jelena Gajinov iz „Travel hausa“.

Bogatu ponudu svetskih skijališta, poput onih u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji, Češkoj, Slovačkoj, Francuskoj ili Poljskoj, nudi i agencija „Tui rajscentar“.

“Hit ove sezone su ponude skijanja sa avionskim prevozom iz Beograda za Salcburg i Inzbruk. Cena paketa za, na primer, produženi vikend u decembru košta već od 399 evra”, kaže Aleksandar Marinković, direktor ove agencije.
Iz domaće ponude svakako se izdvaja Kopaonik, a u „MK Mauntin rizortu“ ističu da su cene na najpoznatijoj srpskoj planini ove sezone niže oko 35 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tako aranžman na bazi polupansiona, koji podrazumeva doručak i večeru, u hotelu „Grand“ od 28. novembra do 8. decembra košta 37 evra dnevno po osobi. U terminu od 2. do 9. januara za dnevni polupansion potrebno je izdvojiti 86 evra, a od 16. do 22. januara 56 evra po osobi.

“U hotelu „Anđela“ od 28. 11. do 8. 12. za ol-inkluziv aranžman treba izdvojiti 33 evra po danu, a od 22. januara 50 evra po danu. Dok u „Konacima“ nudimo akciju po kojoj boravak od sedam noćenja od 16. januara košta 378 evra”, ističu u „MK Mauntin rizortu“.

Međutim, to nisu svi troškovi na Kopaoniku. Za ski-pasove, osiguranje, boravišne takse i prevoz četvoročlana porodica treba da izdvoji još 422 evra (od 24. 12. do 27. 2), što i nije tako malo. Tako da se srpskim skijašima i ove godine više isplati da odmor rezervišu u nekim od poznatih inostranih ski-centara.

Za najam četvorokrevetnog apartmana u „Jat apartmanima“ u terminu od 12. do 19. decembra treba izdvojiti 392 evra, a od 26. decembra do 2. januara 630 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: