Srbijagas: Za proslavu 22.000 evra

Srbijagas je sinoć u Kristalnoj dvorani Hajata proslavom obeležio pet godina postojanja, a to javno preduzeće je za proslavu potrošilo oko 2,3 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Press

Subota, 16.10.2010.

00:13

Default images

Iako Srbijagas posluje s gubitkom, koji će do aprila 2011. dostići 100 miliona evra, direktor Dušan Bajatović kaže da su oni organizovali poslovni prijem, a da za gubitke nije kriva firma već politika čuvanja socijalnog mira preko cene gasa.

"Srbijagas nije u gubitku zbog loše poslovne politike već zbog želje Vlade da pomogne stanovništvu i privredi nižom cenom gasa. Na naš prijem dolazi oko 300 ljudi, uglavnom poslovnih partnera, od kojih mnogi iz inostranstva, pa je ovo više poslovni skup nego proslava", objašnjava Bajatović. Na pitanje da li su mogli da naprave jeftiniji prijem, on kaže da jesu, ali „na livadi". "Znači, sada je problem kad firma, koja pravi milijardu evra prometa godišnje, mora da potroši oko 20.000 za proslavu. Ja se slažem da smo mogli da napravimo proslavu i na livadi pod šatorom. Pa umesto prezentacije da izvedemo neki performans", navodi Bajatović.

Na konstataciju da je britanska vlada u okviru mera štednje odlučila da zatvori 192 državne agencije, dok je kraljica otkazala božićnu svečanost za 600 zaposlenih na dvoru, Bajatović uzvraća pitanjem "Da li je britanska kraljica otkazala sve žurke i prijeme? Ne verujem, a čisto sumnjam i da žena ne jede i ne pije. Siguran sam i da redovno održava čajanke".

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da bi trošenje u javnim preduzećima trebalo da bude pod većom kontrolom Vlade i napominje da bi i državna revizorska institucija mogla time da se pozabavi. "Nije isto kada proslavu organizuje kompanija koja ima konkurenciju i koristi je za sklapanje poslova i kada to čini monopolista", objašnjava Nenadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: