Od Telekoma most na Velikoj Moravi

Most preko Velike Morave je jedan od deset državnih prioriteta koji će se graditi od novca od prodaje Telekoma Srbije, kaže ministarka za NIP Verica Kalanović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.10.2010.

12:30

Default images

"U NIP-u nema para za most, ali njegova izgradnja ima našu punu podršku", rekla je Kalanovićeva rukovodstvu Skupštine opštine Svilajnac.

Most na Velikoj Moravi povezuje Svilajnac sa autoputem Beograd-Niš kod Markovca

Kalanovićeva, ministarka za Nacionalni investicioni plan, je kazala i da će podržati Svilajnac da dobije 15 miliona dinara iz kredita za posticaj građevinskoj industriji, za izgradnju infrastructure.

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da će tih 15 miliona dinara "biti dovoljni da opština do marta iduće godine završi kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta". Dodajući da je opštinsko rukovodstvo o izgradnji novog mosta na Velikoj Moravi razgovaralo sa predsednikom države Borisom Tadićem za vreme održavanja sednice Glavnog odbora Demokratske stranke, kao i sa predsednikom vlade Mirkom Cvetkovićem i brojnim ministrima, on je istakao da su "svi podržali njegovu izgradnju, i zato što to zahtevaju brojni strani investitori koji grade u ovoj opštini".

Most na Velikoj Moravi je jedini u Srbiji preko koga još zajedno saobraćaju i vozovi i kamioni. Dugačak je 300 metara i za njegovu izgradnju, sa 3,5 kilomatara nove saobraćajnice, treba da se obezbedi 12 miliona evra.

Posle razgovora sa opštinskim rukovodstvom opštine, Kalanovićeva je obišla radove na novom objektu Doma za učenike Poljoprivredno veterinarske škole, kome je pre 26 dana temeljni kamen položio ministar prosvete Žarko Obradović.

Dom je površine 3.400 kvadratnih metara, ima 60 soba za smeštaj 180 učenika. Za izgradnju novog objekta doma NIP je uložio 8,5 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: