Za zemljište na Koridoru 40 mil. €

Putevi Srbije su do sada iz sopstvenih sredstava ranijim vlasnicima zemljšta na Koridoriu 10 isplatili više od četiri milijarde dinara (blizu 40 miliona evra).

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.10.2010.

16:25

Default images

U tom preduzeću kažu da se eksproprijacija zemljišta za potrebe izgradnje Koridora 10 trenutno sprovodi u 27 gradova i opština.

Od početka eksproprijacije zemljišta na trasi Koridora 10 kroz Srbiju septembra 2008. do sada doneto je više od 5.000 rešenja i zaključeno više od 4.500 sporazuma o naknadi, dok je oko 30 vlasnika odbilo da prihvati ponuđenu cenu.

Eksproprijacija je završena na deonicama granica Makedonije - Bukarevac u dužini od 10,7 kilometara, Autoput E-75, Bukarevac - Levosoje 10,3 kilometara, Srpska Kuća - Donji Neradovac šest kilometara, obilaznica oko Novog Sada 12 kilometara, petlje izmedju Novog Sada i Beograda (Stara Pazova, Inđija, Kovilj, Beška i Maradik).

Taj proces je završen i na deonicama Horgoš - Novi Sad u dužini od 108 kilometara, obilaznica oko Dimitrovgrada 8,7 kilometara, Dimitrovgrad - Pirot istok 12 kilometara, Prosek - Crvena reka 22,5 kilometara, obilaznica oko Beograda na delu Batajnica -Dobanovci 10,5 kilometara i obilaznica oko Beograda od Orlovače do Bubanj Potoka pet kilometara.

Eksproprijacija je završena i na deonici budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran, na trasi Koridora 11, od Uba do Lajkovca 12 kilometra.

Taj proces na trasi Koridora 10 je u u toku ili je u većem delu završen na deonicama Kelebija - Subotica 24 kilometara, katarstarska opština (KO) Bikovo, KO Donji Grad, Vladičin han - Donji Neradovac 26,2 kilometra, Levosoje - Srpska kuća 10 kilometara.

U narednom periodu planirana je eksproprijacija na preostalim deonicama Koridora 10: Vladičin Han - Caričina Dolina 14,3 kilometra, Caričina Dolina - Grdelica - 12 kilometra, Grdelica - Grabovnica 7,9 kilometra, Crvena reka - Čiflik 12,6 kilometra, Cciflik - Pirot istok 26,6 kilometra.

Na trasi budućeg Koridora 11 predviđena je eksproprijacija na deonicama Obrenovac - Ub 24 kilometra i Lajkovac - Ljig 26 kilometra.

Na tim deonicama postupak eksproprijacije će biti pokrenut nakon prethodno sprovedenog postupka cepanja parcela potrebnih za izgradnju autoputa u nadležnim katastrima. Preduslov za početak cepanja parcela potrebnih za eksproprijaciju i izgradnju predstavlja prethodno završena tehnička kontrola glavnih projekata.

Za svih sedam navedenih deonica zaključeni su Ugovori o tehničkoj kontroli i njihova realizacija je u toku. Imajući u vidu da postupci cepanja parcela u katastrima traju u proseku dva do tri meseca, eksproprijacije na tim deonicama će biti započete i realizovane tokom 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: