Dajtek gradi fabriku maziva u Nišu

Italijanska kompanija Dajtek i Grad Niš potpisaće ugovor o izgradnji fabrike u radnoj zoni Donje Međurovo, najavljuje kabinet gradonačelnika Miloša Simonovića.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 06.10.2010.

09:03

Default images

Investicija je vredna 12 miliona evra, a kompanija koja proizvodi maziva za automobilsku industriju će u fabrici u Nišu zaposliti oko 400 radnika.

Grad Niš, koji je besplatno ustupio šest hektara zemljišta Dajteku i južnokorejskoj Juri za izgradnju fabrika, u narednih deset godina očekuje više od 70 miliona evra prihoda od investicija tih kompanija.

Vrednost komunalnog opremanja i davanja zemljišta bez naknada stranim kompanijama procenjuje na oko dva i po miliona evra.

Niš je Dajteku i Juri obezbedio i po dve kancelarije u prostorijama Biznis inkubator centra koje će uprave kompanija moći da koriste do završetka izgradnje fabrika u Donjem Međurovu.

Istovremeno, Simonović je sa direktorom južnokoreanske kompanije Jura Jon Vu Namom obišao radnu zonu u kojoj je počela izgradnja fabrike te kompanije koja će zaposliti oko 1.800 radnika. Vode se razgovori sa firmom-sestrom ove južnokoreanske kompanije, koja bi gradila fabriku u radnoj zoni i zaposlila oko 300 radnika.

Kompanija Jura će uložiti 8,5 miliona evra u izgradnju fabrike, a njeni predstavnici su rekli da će krajem zime početi obuka radnika u Rači i da će fabrika u Nišu biti završena do proleća naredne godine. Ranije je saopšteno da će Jura u opremanje fabrike uložiti još pet miliona evra.

Simonović je rekao novinarima da će polovinom ovog meseca Niš posetiti predstavnici francuskog Sažema sa kojima će razgovarati o lokaciji njihove fabrike za proizvodnju komponenata za digitalizaciju televizijskog prijema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: