Tadić: Tajkuni treba da poklone deo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da bi među bogatim ljudima u Srbiji trebalo promovisati potez Bila Gejtsa koji će pokloniti polovinu svog bogatstva.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 06.10.2010.

00:12

Default images

"Pre nekoliko godina sam rekao tajkunima u razgovoru operite savest i učinite nešto za narod, na primer, izgradite most, ali tada nisam imao upravljačke mehanizme u svojim rukama, jer su tada vladu vodili DSS i G17 plus", rekao je Tadić.

On je kazao i da je tajkunima predložio da plate školovanje srpskih studenata u inostranstvu, posle čega bi bili obavezani da se vrate u Srbiju i rade za državu.

"Tajkuni me nisu poslušali, a vidim da neki sada formiraju neke fondacije i to deluje prilično tragikomično", dodao je predsednik Srbije.

Tadić je kazao da potez Gejtsa i osamdesetak milijardera da poklone čovečanstvu pola svoje imovine pokazuje da oni smatraju da nije pristojno da raspolažu bogatsvom, koje ni generacije i generacije ne mogu da potroše i da su ga zaslužili suštinski samo ako ga daju svim ljudima.

"To treba promovisati među bogatim ljudima u Srbiji", zaključio je Tadić.

Govoreći o ekonomskoj krizi, predsednik Srbije je rekao da je učinjen balans u zaradama i da je ono što građani sada trpe u stvari investicija u budućnost.

Prema njegovim rečima, Srbija može da se zaduži i tako stekne poverenje građana za mesec, dva ili šest, ali posle toga ljudi bi još teže živeli. "Ne možemo da obećavamo neodgovorno, nego realno povećanje plata, u skladu sa proizvodnjom", rekao je Tadić.

"Priča se da se divno živelo u Titovo vreme, a to što se tako živelo danas plaćamo", rekao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: