Mrkonjić:Ko ne radi "leti" sa posla

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić uvodi sankcije za izvođače radova na severnom kraku Koridora 10 jer kasne sa izvođenjem radova.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.10.2010.

12:11

Default images

Zbog toga će, kako kaže ministar, firme domaćeg konzorcijuma, koji predvodi Nibens grupa, imati rok da do subote ispune zadate obaveze, inače će biti "skinuti sa trase".

Ministar je istakao da je bilo dovoljno vremena za pripremu i organizaciju posla na izgradnji autoputa i da je novac došao na vreme, pa ne postoje objektivni razlozi za kašnjenje u izgradnji autoputa.

"Danas sam bio spreman da predložim da se neki izvođači sklone sa gradilišta i da se uvedu novi ljudi u posao. Ali oni su me ubedili da još nema potrebe za tim, ja sam im dao rok do subote da me ubede da prate predviđenu dinamiku radova ili ću preduzeti odgovarujuće mere", izjavio je Mrkonjić. Mrkonjić je najavio da će jednom nedeljno kontrolisati izvođače radova da li poštuju dogovorene rokove i dinamiku gradnje. On je kazao da je zadovoljan tempom izvođenja radova na izgradnji novog mosta kod Beške, gde se prati planirana dinamika i poštuju rokovi.

Ministar je ranije naglasio da je rok za završetak radova na deonici od Novog sada do Horgoša i Kelebije 1. januar 2011. godine, dok je rok za izgradnju novog mosta kod Beške mart sledeće godine.

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da će 29. novembra biti završena izgradnja obilaznice oko Novog Sada, u dužini od 10 kilometara, koja je deo Koridora 10 i da će biti puštena u saobraćaj.

Direktor operative Nibens grupe Zoran Mihailović kaže da nisu osnovane sve primedbe koje je na račun izvođača izneo ministar infrastrukture i da se domaći konzorcijum obavezao da će projekat završiti za devet meseci.

On je rekao da je bilo kašnjenja u startu u vezi sa potpisivanjem ugovora i da su radovi umesto 1. marta, počeli tek 1. maja ove godine, kao i da su tokom juna i jula padale obilne kiše, "tako da smo tražili produženje roka za 45 dana, na šta nadzorni organ nije odgovorio".

"Projekat je takođe kasnio tri meseca, a nadzor četiri", rekao je Mihailović i istakao da su to sve objektivne okolnosti, ali da izvođači mogu da pojačaju dinamiku izvodjenja radova i da odgovore na zahteve ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: