Đilas: Kinezi dolaze zbog mosta

U Beograd bi 18. oktobra trebalo da dođe delegacija Republike Kine kako bi razgovarala o napretku na realizaciji projekta izgradnje mosta preko Dunava.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

19:25

Default images

Gradonačelnik Dragan Đilas je naveo da će visoku delegaciju iz Kine predvoditi zamenik ministra za saobraćaj te zemlje.

On je precizirao da mu je posetu najavio kineski ambasador u Beogradu Vei Đinghua, koji je preneo uveravanja da taj projekat ima prioritet za Republiku Kinu.

"Dogovorili smo se da do tada već pokušamo da otklonimo neke stvari koje sad trenutno nisu do kraja razjašnjene, a da na samim tim sastancima učinimo sve kako bi se ceo proces ubrzao i kako bi na proleće sledeće godine počeli radovi na mostu, koji je za Beograd i Beograđane zaista od vitalnog značaja", rekao je Djilas. Gradonačelnik je podsetio da je rok za predaju idejnog projekta bio još 23. februar, a da je projekat predat početkom jula, a "neke primedbe još uvek nisu otklonjene".

"Smatrali smo da je pravi način da o tome razgovaramo i da onda iskoristimo sav naš uticaj, uticaj ambasadora da se te stvari ubrzaju i otklone", objasnio je on.

Đilas je napomenuo da će se izgradnjom mosta 2014. godine Beograd potpuno osloboditi kamionskog saobraćaja, što će uticati na smanjenje saobraćajne gužve u glavnom gradu.

On je pre nekoliko dana rekao da projekat izgradnje mosta Zemun-Borča kasni i izrazio očekivanje da će u narednim mesecima dogovoreni rokovi početi da se poštuju, naglasivši da će, ukoliko ne bude tako, njegov stav biti da potpisani ugovori treba da se izmene i "da neko drugi gradi taj most".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: