Okončan štrajk radnika Prosvete

Predsednici oba reprezentativna sindikata u preduzeću Prosveta potpisali su u Agenciji za privatizaciju sporazum o okončanju štrajka koji je trajao 252 dana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.09.2010.

17:29

Default images

Potpisan je sporazum koji garantuje da će učesnicima štrajka biti isplaćena naknada za vreme provedeno u štrajku u visini minimalne zarade uvećane za topli obrok, regres i troškove prevoza.

Sporazum predviđa i da će 30 dana posle izbora novih organa uprave Prosvete radnicima biti obezbeđeni prostor i sredstva za rad.

Predsednica Samostalnog sindikata u Prosveti i potpredsednica Štrajkačkog odbora Ljubica Muhić je kazala da je dogovoreno da će prvo biti urađen popis u knjižari "Geca Kon", gde se štrajk sve vreme odvijao.

Vanredna skupština akcionara biće održana 11. oktobra kako bi bili doneti svi potrebni upravni akti i izabrani novi organi upravljanja, članovi upravnog i nadzornog odbora.

Muhićeva, koja je u međuvremenu izabrana za predsednicu novoosnovanog Udruženja manjinskih akcionara u čijem je posedu 15,66 posto akcija, kazala je da će odmah zahtevati da im bude omogućen uvid u imovinsku kartu Prosvete.

Naime, prema nepotvrđenim informacijama od celokupnog kapitala ostale su samo knjižare „Geca Kon" i knjižare u Makenzijevoj ("Libero Markoni") u Beogradu i na Kopaoniku, dok su ostale u zakupljenom prostoru.

Prema ovim informacijama, prethodni vlasnik "Media 2" prodao je sve magacine, tako da nije poznato koliko ima neprodatih knjiga, gde su uskladištene niti kolika su sada dugovanja Prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: