Započeta revizija javnih preduzeća

Državna revizorska institucija (DRI) je započela reviziju finansijskih izveštaja za 2009. godinu i usklađenosti poslovanja tri javna preduzeća.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.09.2010.

16:10

Default images

U pitanju su preduzeća Skloništa Srbije, Elektromreže Srbije i Transnafte iz Pančeva.

"Nacrti izveštaja o reviziji u ovim javnim kompanijama biće završeni do kraja godine, a rezultati će javnosti biti saopšteni u januaru 2011. godine, po zavrsetku kompletne zakonom propisane procedure", navodi se u saopštenju.

U DRI ističu da procedura podrazumeva pribavljanje mišljenja revidiranog subjekta na nacrt izveštaja, izradu predloga izveštaja i konačnog izveštaja o reviziji.

U saopštenju se podseća da su prve revizije javnih preduzeća od osnivanja DRI omogućene izmenama Programa revizije za ovu godinu, koje je usvojio Savet DRI i imenovanjem vrhovnog državnog revizora za ovaj sektor.

"Prilikom izbora javnih preduzeća u kojima će prve revizije biti izvršene, Savet DRI se rukovodio raspoloživim kapacitetima DRI, dinamikom i rokovima izvršenja revizije i veličinom pojedinačnih javnih preduzeća koja u svom sastavu nemaju veliki broj poslovnih jedinica (jedno veliko i dva srednja)", dodaje se u saopštenju.

"U obzir su uzete i informacije o poslovanju ovih javnih preduzeća sa kojima je Institucija raspolagala", navodi se u saopštenju i podseća da je "započinjanjem revizije javnih preduzeća DRI ispunila svoj deo obaveza sa liste uslova za makro-finansijsku podršku EU Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: