Đilas: Popusti za legalizaciju

Gradsko veće će predložiti Skupštini grada Beograda da popusti za sve one koji su podneli zahtev za legalizaciju važe i nakon 31. decembra ove godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

09:09

Default images

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je kazao da će se čitav proces legalizacije nastaviti i završiti po principima, cenama i pravilima po kojima je i započeo.

Na teritoriji grada Beograda, u svih 17 gradskih opština, podneto je 248.000 zahteva za legalizaciju. Od tog broja pozitivno je rešeno 1.743 zahteva.

Prema rečima Predraga Vučića, gradskog sekretara za poslove legalizacije objekata, najviše problema ima zbog nepotpune dokumentacije, jer su građani predavali samo zahteve bez zakonom predviđenih dokumenata.

Zakonom je predviđeno da rok za dopunu potrebne dokumentacije iznosi maksimalno 60 dana.

On je naveo da sekretarijat u slučajevima kada se dostavi potpuna dokumentacija rešava zahteve u roku od nekoliko dana. Međutim, problem je i to što je tek svaka deseta-petnaesta dopuna dokumentacije kompletna, dodao je Vučić.

Odlukom gradske skupštine predviđeni popusti za plaćanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i to za porodične stambene objekte i stanove do 100 kvadratnih metara popust iznosi 60 odsto, a za stambene objekte do 300 kvadratnih metara za prvu nepokretnost na teritoriji grada popust je 50 odsto.

Ukoliko se naknada plati jednokratno, grad je obezbedio dodatni popust od 50 odsto. Građani imaju mogućnost i da naknadu plate u ratama, tokom 240 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: