Solidan promet, indeksi u crvenom

Indeksi akcija Beogradske berze dan su završili u padu - Belex15 se spustio za pola procenta, a Belexline je skliznuo 0,29 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

15:28

Default images

Na Beogradskoj berzi ubeležen je promet od 79,3 miliona dinara (750.294 evra), od čega je u trgovini obveznicama ostvareno svega sedam miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je preko 40 odsto u ukupnoj i 43,61 u trgovini akcijama.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najviše se trgovalo hartijama požarevačkog konditora Bambija [BMBI], za 23,69 miliona dinara i akcije tog preduzeća zabeležile su najveći rast cene od 9,45 odsto.

Akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS] trgovano je za oko 11 miliona dinara uz mali pad cene od 0,2 odsto na 465 dinara po hartiji. Jedinstvo [JESV] iz Sevojna imalo je promet od milion i po dinara, a akcije su poskupele jedan odsto na 5.860 dinara po akciji.

Najveći pad ubeležio je Vital [VITL] od skoro 11 odsto, dok je cena Čačanske banke [CCNB] smanjena za 10,40 odsto i na zatvaranju je iznosila 11.200 dinara. Razvojna banka Vojvodine [MTBN] izgubila je na vrednosti šest procenata, a sledi beogradski Progres [PRGS] koji je pojeftinio 5,74 odsto.

Kada je reč o dobitnicima, malo akcija je zabeležilo značajniji skok cene. Osim Bambija i prioritetne akcije bez prava glasa Komercijalne banke [KMBNPB] poskupele su i to za oko tri odsto.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan akcijama Koka Kole HBC Srbija [CCHS] i iznosio je skoro 30 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: