Dinkić: Jura zapošljava 2.000 ljudi

Predstavnici južnokorejske kompanije Jura planiraju da u fabrici u Nišu zaposle više od 2.000 radnika, ako se nastavi sadašnja tražnja za njihovim proizvodima.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 28.09.2010.

14:13

Default images

Ta kompanija se ugovorom obavezala da će u fabrici u Nišu, čija bi gradnja trebalo da počne za nekoliko dana, zaposliti 1.500 radnika.

Jura je za šest meseci poslovanja u Srbiji zaposlila 1.300 radnika i tako postala, kako je navelo Ministarstvo ekonomije u saopštenju, najefikasniji investitor koji je ikada došao u Srbiju.

Plan je, kako je rečeno na sastanku rukovodstva Jure sa srpskim ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, da fabrika počne da radi do aprila iduće godine.

"Zbog povećane tražnje za automobilima Hjundai, čiji je Jura dobavljač, očekuje se da će ta kompanija u Nišu zaposliti više od 2.000 ljudi i to su dobre vesti", izjavio je Dinkić nakon obilaska sedišta Jure u Seulu.

On je potvrdio da je s rukovodstvom Jura korporacije razgovarao o mogućnosti da ta kompanija otvori još jedan pogon u Srbiji, a reč je o ćerki firmi Jura Eltek koja trenutno istražuje tržište i razmatra da svoju proizvodnju pokrene u Srbiji.

Dolazak Jure je, prema rečima Dinkića, bio ključan za buđenje interesa drugih kompanija za investiranje u Srbiji. On je dodao da je cilj Ministarstva ekonomije da privuče južnokorejske kompanije iz oblasti auto industrije, auto komponenti, elektronike i informacionih tehnologija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: