EBRD će finansirati Fijat u Srbiji?

Predsednik Evropske investicione banke Filip Mejstad kaže da ta banka razmatra na koji će način finansirati Fijat u Srbiji i njegove dobavljače.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

08:46

Default images

"Dobili smo zahtev grupacije Fijat za finansiranje u Srbiji i razmatramo taj projekat", rekao je Mejstad dodajući da je prilično siguran da će EIB bar nekim delom finansijski podržati taj projekat.

On je istakao da se to odnosi i na dobavljače Fijata, "jer je to veoma važno za zaposlenost na domaćem tržištu".

Evropska investiciona banka, prema njegovim rečima, može da posluje i bez garancija države u projektima kao što je Fijat, jer kada se finansira privatni sektor ne traže se garancije za ceo iznos kredita.

On je rekao da se to pitanje odredjuje od slučaja do slučaja i da zavisi od kreditnog rejtinga države.

EIB je finansijski već podržala Fijat u Italiji, rekao je Mestad dodajući da će pitanje finansiranja u Srbiji biti razmotreno na "globalnom nivou" odnosa između EIB-a i Fijata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: