Agroživ prodaje celokupnu imovinu

Pančevačka kompanija za proizvodnju mesa Agroživ u stečaju oglasila je javni poziv za prodaju celokupne imovine.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 28.09.2010.

08:39

Default images

Vrednost imovine je procenjena na 3,7 milijardi dinara (oko 35,4 miliona evra). Na prodaju su ponuđeni zemljište, objekti, postrojenja i oprema, udeli u drugim firmama i potraživanja od kupaca.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. oktobar, a javno otvaranje ponuda obaviće se u Privrednom sudu u Pančevu 28. oktobra. Pravo na učešće imaju sva pravna lica i fizička lica.

U oglasu se precizira da procenjena vrednost Agroživa nije minimalno prihvatljiva vrednost Agroživa, niti je na ma koji drugi način opredeljujuća ili obavezujuća za ponuđača.

Uprava kompanije Agroživ je početkom juna ove godine najavila da priprema novi plan reorganizacije firme. Izvršna direktorka Agroživa Miroslava Nešković-Glumac rekla je tada da je u toku izrada plana reorganizacije uz dodatnu konverziju dela duga u akcijski kapital Agroživa.

U kompaniji Agroživ, u kojoj radi više od 1.000 ljudi, stečaj je proglašen 28. maja 2008, pošto je 31. marta policija uhapsila dvojicu direktora firme i trojicu direktora društvenih preduzeća iz Žitišta zbog sumnje da su izvršili više krivicnih dela i oštetili državu za oko 18 miliona evra.

Trgovinski sud u Pančevu prihvatio je desetogodišnji plan reorganizacije Agroživa u novembru 2008. godine, kojim je predviđeno da se od 13 milijardi dinara duga, 5,5 milijardi pretvori u vlasnički udeo poverilaca, a ostatak pertvori u desetogodišnji kredit.

Tim planom najveći akcionar Agroživa, od ukupno 428 poverilaca, postala je AIK banka sa 17 odsto udela. Među većim poveriocima su i NLB banka, Delta agrar, Invej, Dunavka, Žitomlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: