Stanovi i za Vojsku i izbeglice

Konkurs za kupovinu socijalno neprofitnih stanova čija se izgradnja finansira iz gradskog budžeta, od sad će biti otvoren i za pripadnike Vojske i Žandarmerije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.09.2010.

00:13

Default images

U novim kategorijama sugrađana koji na ovaj način mogu doći do krova nad glavom nalaze se i izbeglice, roditelji dece sa psihofizičkom ometenošću, a veći broj stanova namenjen je i mladim bračnim parovima.

Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici usvojili su i odluku da se umesto planiranih 2.000 socijalno neprofitnih stanova izgradi 50 više. U odnosu na prethodne konkurse korigovano je i bodovanje. Još nije poznat tačan datum novog konkursa za kupovinu jeftinijih kvadrata, ali posle prolaska "kroz" Skupštinu moglo bi se očekivati da bude raspisan već u novembru. Prema rečima Zvezdane Rajović iz Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, drugačija preraspodela stanova predviđena je zato što postoje "ranjive" kategorije stanovništva, koje ne mogu na drugačiji način da reše svoje stambeno pitanje.

"Najznačajnije uvećanje je predviđeno za mlade bračne parove, koji će imati na raspalaganju 330 stanova, umesto dosadašnjih 45, dok će ratni vojni invalidi, umesto 25 imati na raspalaganju 60 stanova", kaže Zvezdana Rajović i dodaje da će "takođe, roditelji, usvojioci i staratelji lica sa psihofizičkom ometenošću moći da konkurišu za 10 stanova umesto predviđenih pet".

Rajovićeva je dodala da će svi oni koji su ranije prošli konkurs, a nisu zaključili ugovore moći da ih zaključe prema uslovima koji su važili u vreme raspisivanja konkursa.

Socijalno neprofitni stanovi prodaju se po proizvodnim cenama, koja se utvrđuje posle izdavanja upotrebne dozvole. Ona obuhvata troškove opremanja lokacije za izgradnju, projektovanje objekta, cenu izvođenja radova i infrastrukturnog opremanja lokacije. Sugrađani koji su već kupili stanove čija je izgradnja finasirana iz gradskog budžeta za stambene objekte u Bloku 61, kvadratni metar su plaćali oko 1.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: