Dulić: Za jeftin stan 8.000 prijava

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da se oko 8.000 građana već prijavilo za kupovinu jeftinih stanova.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.09.2010.

00:10

Default images

Stanovi će biti izgrađeni na prostoru bivše kasarne "4. juli" u Beogradu, a Dulić dodaje da je cena od 1.290 evra po kvadratu realna, s obzirom na to da je lokacija u širem centru glada, navodeći da će ona možda biti i nešto niža, što će "izdefinisati situacija na tržištu".

Na pitanje da li će biti dovoljno subvencionisanih kredita za sve zainteresovane građane, Dulić je kazao da će, zajedno s Ministarstvom finansija, učiniti sve da se obezbedi dovoljno novca za subvencionisane kredite, kako bi se ispratili takvi državni projekti. On je naveo da je cilj da se omogući mnogim porodicama u Srbiji da po povoljnim uslovima dođu do krova nad glavom i da rata kredita bude ista ili manja od one cene koju oni mesečno izdvajaju za kiriju.

Dulić je kazao da u Beogradu postoji dosta lokacija na kojima bi mogli da se grade takvi stanovi - na Novom Beogradu na zemljištu IMT-a, a slični projekti planirani su u Nišu, Kragujevcu i Čačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: