Rešenje spora VAC-Srbija na vidiku

Rešenje spora izmedju nemačke medijske Gruppe VAC i Srbije na dohvat je ruke, piše nemački privredni dnevnik Handelsblat.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.09.2010.

17:03

Default images

Ne navodeći pojedinosti, list prenosi izjavu predstavnika VAC-a zaduženog za poslove u Srbiji Petera Langea koji kaže da "izgleda kao da se klima menja".

"Konstatovao sam jasnu volju da se naši problemi reše", rekao je Lange.

VAC-grupa je u junu najavila da će se povući iz učešća u poslovima u Srbiji, obrazlažući to nezadovoljstvom uslovima poslovanja i ophodjenjem nadležnih vlasti u Srbiji prema ovom investitoru.

Objašnjavajući razloge zbog kojih se VAC odlučio da zaposlenima pokloni svoje učešće od 55 odsto u vlasništvu novosadskog Dnevnika, Lange je za Handelsblat rekao da "učešće poklanjaju da bi nešto dobili".

"Alternativa bi bila pravni spor sa neizvesnim završetkom", citirao je list Langea.

Podsećajući na zbivanja u Srbiji u vezi sa najavom o povlačenju VAC-a, Handelsblat navodi da je došlo do "kretanja na političkom parketu" i da se "ministar inostranih poslova Gido Vestervele prilikom posete Beogradu krajem avgusta zauzeo za VAC".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: