Nestašica mleka i dalje traje

Ni u jednoj od pet prehrambenih prodavnica na potezu od Terazija do Njegoševe ulice u Beogradu juče nije bilo domaćeg, dugotrajnog, pasterizovanog mleka.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

11:12

Default images

U dva rafa u Maksi prodavnicama potpuno su prazna, ispod njih je napisana cena od 79,90 dinara, ali mleka nema.

U frižideru jedino može da se nađe kratkotrajno mleko po ceni od 59,90 dinara, kao i čokoladno mleko.

Prodavci, kažu, očekuju svakog dana da stigne. U malim, privatnim radnjama, uglavnom, nema nikakvog mleka. U pojedinim prodavnicama, problem su rešili prodajom mleka iz inostranstva, koje po rečima prodavaca odlično prodaje uprkos visokoj ceni.

Situacija je danima već ista, a Nevena Veselinović iz Imleka kaže da je nestašica i dalje aktuelna, ali da oni čine sve što je u njihovoj moći da se mleko što pre nađe na tržištu.

"Ceo izvoz je preusmeren na domaće tržište i verujemo, da će se uskoro situacija popraviti. Ovog meseca ima više sirovog mleka, ali još uvek isporučujemo 20 odsto manje mleka nego inače", kaže Veselinovićeva.

Ona ističe da su u Imleku zadovoljni rezultatima sastanka sa ministrom poljoprivrede Sašom Draginom i dogovorom o tome da će nakon rebalansa budžeta subvencije mlekarstvu biti veće.

Na prošlonedeljnom sastanku direktor Imleka Slobodan Petrović i ministar Dragin razgovarali su o nestašici, ali i o povećanju otkupne cene mleka. Dragin je tražio da se otkupna cena poveća, a Petrović je rekao tada da će „učiniti sve da poveća podršku mlekarskom sektoru na socijalno odgovoran način“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: