Cvetković: Ništa od skuplje struje

Vlada Srbije neće dozvoliti poskupljenje struje do kraja ove godine, ali je nova cena gasa još neizvesna, kaže premijer Mirko Cvetković.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.09.2010.

14:18

Default images

"Po svoj prilici neće doći ni do poskupljenja gasa, ali tu ne mogu da budem siguran dok se ne utvrde bilansi i ne vidi kretanje cene na svetskom tržištu", kazao je premijer.

Cvetković je naveo da postoji razlika jer je gas berzanski proizvod i Srbija ga ne proizvodi i uzvozi se, dok je struja domaći proizvod.

Inače, Elektroprivreda Srbije je ranije najavila da će tražiti drugo poskupljenje struje u ovoj godini od 10 odsto, dok je Srbijagas očekivao poskupljenje gasa za oko 18 odsto.

Premijer je rekao da je vlada svesna da poskupljenja "zadiru u budžete najsiromašnijih građana Srbije i da će učiniti, kao što i je do sada činila, dodatne napore da pomogne".

"Imamo vrlo aktivnu politku u pogledu toga", rekao je Cvetković i podsetio da se već intervenisalo na tržištu puštanjem dodatnih količina ulja i brašna.

On je naglasio i da se sva poskupljenja prate kroz stopu inflacije, kao i da je plan da inflacija do kraja godine bude šest plus - minus dva odsto i da se ona zasada kreće u tim okvirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: