Vac poklanja 55% Dnevnika radnicima

Medijska grupacija Vac je saopštila da zaposlenima u Dnevnik Vojvodina presu poklanja svoj udeo od 55 odsto u toj kompaniji.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 10.09.2010.

17:11

Default images

Medijska grupacija Vac je saopštila da zaposlenima u Dnevnik Vojvodina presu poklanja svoj udeo od 55 odsto u toj kompaniji.

Deo ponude sadrži i izradu odgovarajućeg modela za prenos udela bez naknada koji bi se izradio u saradnji sa predstavnicima Dnevnika.

Iz Vaca su naveli da će do poklanjanja udela, koji Vac ima u Dnevniku doći samo ako se Dnevnik holding odrekne svih potraživanja koje ima prema toj medijskoj grupaciji.

Kako je precizirano, Vac se odriče svog prava na povraćaj 55 odsto, odnosno 1,8 miliona evra zajma koji je dao kao član društva, a odlaže i povraćaj ostalih datih kredita za pet godina i u tom periodu obustavlja obračun kamate.

"Raduje nas što su zaposleni u Dnevnik Vojvodina presu prihvatili našu ponudu. Postojećim sporazumom smo rasteretili 'Dnevnik' i njegove zaposlene u ekonomski teškim vremenima i pružili im pomoć za novi početak", naveo je Lange. Prema njegovim rečima, Vac želi da osigura "da se 'Dnevnik' postepeno oporavi i da postane prosperitetno društvo".

"Uzimajući u obzir osnovnu odluku Vaca da se povuče iz Srbije, za Vac nažalost ne postoji druga alternativa, osim da otuđi svoj udeo. Ipak, ne želimo da odemo, a da zaposlenima u Dnevniku ne ponudimo odgovarajuću fer opciju za njihovu budućnost i sigurnost", piše u saopštenju.

Lange je naglasio da poklanjanje udela u Dnevniku predstavlja jedinstven slučaj i da se taj koncept "ni u kom slučaju neće primeniti na ostale aranžmane koje Medijska grupacija Vac ima u Srbiji".

Podsećanja radi, medijska grupacija Vac je u julu objavila da su predstavnici Dnevnik holdinga propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji Vac ima u DVP-u. Vac je dugogodišnjem partneru produžila rok za odgovor na ponudu ali ni u dodatnom roku ta ponuda nije prihvaćena.

Kompanija Vac je pre nekoliko meseci najavila i povlačenje sa srpskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: