Frezenijus zapošljava 160 radnika

Nemačka korporacija „Frezenijus medikal ker“, vodeći svetski proizvođač opreme i potrošnog materijala za dijalizu, namerava da zaposli 160 radnika

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.09.2010.

10:07

Default images

Ta kompanija već zapošljava 330 radnika u Beogradu i Vršcu, kao i 115 radnika u pet specijalnih bolnica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Frezenijus je na naše tržište ušao kupovinom Hemomeda, a u Vršcu će do kraja oktobra pustiti u rad liniju za montažu arterio-venskih sistema. Osnovni elementi opreme su specijalna montažna traka dužine 24 metra, i mašina za pakovanje.

Prema rečima generalnog direktora te kompanije u Srbiji Predraga Vranića, plan je da se u arednoj godini u novom pogonu proizvede 5,7 miliona arterio-venskih setova. Od toga će 5,15 miliona setova, u vrednosti blizu 20 miliona evra, biti namenjeno izvozu.

Za predviđeni trosmenski rad na novoj liniji, kako je najavio direktor proizvodnje Vojislav Bugarski, neophodan je prijem 160 radnika, koji se planira za sredinu novembra.

„Frezenijus medikal ker“ Srbija ovim daje doprinos smanjenju nezaposlenosti, dodao je Bugarski, ističući da bi, u slučaju povećanja kapaciteta, naredne godine posao moglo da dobije još 50 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: