Prodaje se imovina Beka iz stečaja

Imovina beogradske konfekcije Beko biće ponuđena na prodaju 11. oktobra ove godine a na osnovu rešenja stečajnog sudije Trgovinskog suda u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 10.09.2010.

10:00

Default images

Prodaju se četiri imovinske celine a zbir svih početnih cena na javnom nadmetanju je 16,19 miliona evra.

U oglasu koji je danas objavljen u štampanim medijima navodi se da će se na javnom nadmetanju ponuditi prodavnica u Knez Mihailovoj ulici broj 44 površine 2.746 kvadrata sa pripadajućim inventarom i opremom po početnoj ceni od 13,4 miliona evra.

Rok za podnošenje prijave za učešće na javnom nadmetanju najkasnije pet radnih dana pre održavanja javnog nadmetanja, zaključno sa 4. oktobrom 2010. Pravo na učešće na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koja izvrše uplatu radi otkupa prodajne dokumentacije u uplate depozita.

Podsećanja radi, mali akcionari bili su uporni u nastojanju da firma izadje iz stečaja a da zatim formiraju većinski paket od 51 odsto akcija. Oni su sve vreme tvrdili da se priprema "neprijateljsko preuzimanje od strane tajkuna".

Kako je ranije izjavila sekretar tog Udruženja Vesna Tatalović za preostalu imovinu Beka pre svega za dve Robne kuće u Knez Mihajlovoj ulici vlada veliko interesovanje kupaca.

Za Robnu kuću u Knez Mihajlovoj 16, prema saznanjima akcionara, zainteresovani su bili Vuk Hamović, Vojin Lazarević kao i Filip Cepter. Reč je o veoma atraktivnom i skupom poslovnom prostoru, odnosno cena kvadrata na ovoj lokaciji nije ispod 20.000 evra.

Preduzeće Beko nalazi se u stečaju od 12. februara 2003. godine i do sada je od prodaje imovine prihodovano do 66 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: