Ulje iz rezervi otklanja psihozu

Prve količine ulja iz Robnih rezervi po ceni od 119 dinara stigle su u maloprodajne objekte, a ukupno će u Srbiji biti isporučeno 5.000 tona ulja.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 10.09.2010.

09:49

Default images

Vlada Srbije odobrila je da Republička direkcija za robne rezerve, u cilju stabilizacije tržišta, hitno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja.

To ulje je posebno obeleženo, za sada samo marke "vital", ali uskoro stižu i druga, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević koji je izrazio i očekivanje da će tržište biti stabilizovano za nekoliko dana.

"Svi ćemo ponovo biti u prilici da gledamo pune police ulja, ne sa ciljem da bi se pokazalo da ulja ima, već da bi psihozu mogućih nestašica odagnali iz Srbije", rekao je Milosavljević. On je rekao da ulja ima sasvim dovoljno i da će u slučaju potrebe prva količina od pet miliona litara biti povećana. Prema njegovim rečima očekuje se da će za vreme vikenda više od 100 opština u Srbiji, čiji su trgovci već potpisali ugvore sa Robnim rezervama, dobijati isporuke.

Ministar je napomenuo da je svo ulje iz robnih rezervi domaćih proizvođača -"vital", "dijamant", "iskon" , "sunce" i "rubin" , pored koga će biti i redovna ponuda po različitim cenama.

Milosavljević je predočio da je ulje jeftinije od projekcija proizvođača koja je bila 145 do 154 dinara, a cena po kojoj Robne rezerve isporučuju ulje je 100 dinara, na šta se dodaje minimalna trgovačka marža, troškovi transporta, osiguraja i PDV, pa je krajnja cena 119 dinara.

Prema njegovim rečima ta cena je realna i prihvatljiva, a i najniža moguća, uzimajući u obzir cenu suncokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: