Štrajk taksista 1. septembra

Granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" saopštio je danas da će 1. septembra nastaviti generalni štrajk u svim većim gradovima u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.08.2010.

16:35

Default images

Oni su podsetili da su prekinuli štrajk 17. decembra prošle godine, ali "nijedan od problema ni posle osam meseci nije rešen.

Sindikat je uputio zahtev vladi da do 1. septembra sprovede potpunu i tačnu primenu postignutog dogovora i Sporazuma koji je potpisan sa ministrima Slobodanom Milosavljevićem, Milutinom Mrkonjićem i Petrom Škundrićem lane u decembru.

"Izuzeće od obaveze uvođenja fiskalnih kasa trajno ili bar do 1. januara 2013. godine nije izvršeno, zakonski ambijent za eliminaciju nelegalnog taksi prevoza i utvrdjivanje najniže cene taksi usluga nije stvoren, takse na luksuz i tečni naftni gas nisu ukinute, stimulacija za ekološka goriva nije uvedena...", navodi se u saopštenju.

Kako je sve ovo trebalo da bude rešeno do kraja marta, evidentno je grubo odstupanje od potpisanog Sporazuma od strane Vlade Srbije i zato je Granski sindikat taksi vozača doneo odluku o stupanju u štrajk koji će trajati do ispunjenaj njihovih zahteva, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: