Promotor IRVA počeo isporuku FAS-u

Prvi srpski komponentaš fabrike "Fiat automobili Srbija", kragujevačko preduzeće "Promotor IRVA" počelo je isporuku prvog kontigneta delova za potrebe te firme.

Srbija

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 23.08.2010.

13:10

Default images

Direktor preduzeća "Promotor IRVA" Slobodan Radovanović izjavio je da su isporučili 120 auto-dizalica koje će se ugrađivati u "punto klasik".

Radovanović je dodao i da su za ovu godinu dogovorili ukupnu količinu od 5.000 dizalica te vrste.

"Do kraja godine svakodnevno ćemo isporučivati po 120 dizalica i zajedno sa drugim poslovima koje radimo za 'FIAT', a to je farbanje u našoj lakirnici pregrada za automobil 'fiat van'. Vrednost ugovorenog posla za ovu godinu iznosi 55.000 evra", rekao je Radović.

Isporukom auto-dizalica "Promotor IRVA" je i zvanično postao sastavni deo 'Fijatove" mreze dobavljača, a strateški cilj ove kragujevačke kompanije, kako navodi Radović, jeste isporuka delova za najavljenu prozvodnju dva nova automobila "fiat idea" i "fait muza", o čemu su u toku pregovori.

Preduzeće "Promotor IRVA" koje proizvodi auto-dizalice, metalne i plastične sklopove za putnička vozila, godinama sarađuje sa francuskim proizvođačem automobila "Pežo Sitroen" i američkim "Dženeral motorsom".

Od aprila prošle godine u FAS-u se montira automobil "fiat klasik" od delova koji stižu iz Torina, a prema najavama rukovodstva FIAT-a, krajem naredne godine počeće proizvodnja dva automobila "fiat idea" i "fiat muza".

"Fiat aumobili Srbija" (FAS) je zajednička firma države Srbije i italijanskog FIAT-a, koji su strateški ugovor o osnivanju te firme potpisali septembra 2008. godine.

Ugovorom je predviđena proizvodnja dva nova modela putničkih automobila u Kragujevcu u pogonima nekadašnje fabrike "Zastava automobili".

Nastavlja se proizvodnja

Posle tronedeljnog godišnjeg odmora, u kompaniji Fiat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu je nastavljena proizvodnja punta.

Prema informacijama iz kragujevačke fabrike, u naredne dve sedmice, dnevno će se proizvoditi 120 punta, posle čega će uslediti dvonedeljna pauza zbog rekonstrukcije proizvodnih hala.

Tokom kolektivnog godišnjeg odmora u kragujevačkoj fabrici automobila bili su angažovani radnici građevinskih firmi, koji rade na rekonstrukciji fabričkih hala i na izgradnji novog termoenergetskog bloka, čija je izgradnja počela pre mesec dana.

Na kolektivnom godišnjem odmoru u protekle tri sedmice bilo je i oko 1.600 radnika koji čekaju da ih preuzme italijanska kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: