Izvoz u Nemačku 364 mil. evra

Izvoz srpskih proizvoda u Nemačku je u prvih šest meseci ove godine vredeo oko 364 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.08.2010.

09:45

Default images

Vrednst izvoza je za 15,5 odsto veća nego u istom periodu 2009, dok je nemački izvoz u Srbiju opao za 10,8 procenata, na 620,9 miliona evra.

Time je, kako je saopštilo predstavništvo Privredne komore Srbije u Berlinu, robna razmena Srbije i Nemačke opala za tri odsto u odnosu na isti period lane.

Na osnovu vrednosti ukupne robne razmene, Nemačka je i dalje najvažniji trgovinski partner Srbije, ispred Rusije i Italije.

Neki od razloga znatnog porasta srpskog izvoza su u povećanje izvoza proizvoda iz crne i obojene metalurgije i poljoprivrednih proizvoda kao najvažnijih izvoznih produkata Srbije, navedeno je u saopštenju, uz napomenu da su i promene kursa dinara prema evru imale bitnu ulogu u oživljavanju izvoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: